Hey Google “Godnat”

Dette er helt klart min mest benyttede Google Assistent Rutine. Rutinen indstiller lysstyrken til “Natbelysning”, slukker diverse lyskilder rundt omkring i hjemmet, låser og kontroller om alle yderdøre er låst, sænker temperaturen i soverummene.


Rutinen “Godnat / Sov Godt” består af 2 triggere og 5 handlinger.

Google Assistent: Det er min favorit rutine

Handling 1 – Lås dørene: Denne handling låser samtlige yderdøre. Alle vores yderdøre er udstyret med smart låse, fra producenten Yale.


Handling 2 – Justér lys, stik med mere: Denne handlig slukker udvalgte lyskilder i hjemmet. Der kan vælges mellem 3 tilstande: Skift ikke, Tænd, eller Sluk. Jeg benytter mig kun af “Sluk” og “Skift ikke” indstillingerne. “Skift ikke” benyttes blandt andet til lyskilderne på teenageværelserne. Jeg har konstateret, at teenagere ikke mener, at der er andre end dem selv, der skal bestemme hvornår lyset skal slukkes – Så det respekterer jeg naturligvis :-). “Sluk” indstillingen benytter jeg til alle de lyskilder, der ikke indgår i natbelysnings scerne.


Handling 3 – Justér stemninger: Jeg har i Hue Appen oprettet tilpassede scener, som både justerer farven/lysstyrken, eller slukker/tænder de lyskilder man ønsker i de enkelte rum. Jeg har valgt at kalde scenerne R-Natlampe (R = Scener der typisk benyttes i rutiner).

Bemærk: Det er nødvendigt, at oprette en scene i hvert et rum, såfremt du ønsker at styre dine lyskilder på tilsvarende måde, som jeg har valgt at gøre.

Philips Hue: Illustration af “R-Natlampe” scene i Philips Hue Appen

På billedillustrationen kan man se, hvordan jeg har indstillet min R-Natlampe scene i dagligstuen. Scenen slukker for 4 lyskilder, og indstiller de resterede lyskilder til svag farvet baggrundsbelysning.

Google Assistent: Scenen “R-Natlampe” er valgt i de rum hvor lyset enten slukkes/tændes eller dæmpes

Handling 4 – Justér termostaten: 50 % af vores varmesystem er det nyeste skud på stammen fra *Danfoss. Det vil sige, at alle vores radiatorer nu kan styres ved hjælp af Google Assistent. Vi mangler endnu at få konverteret vores gamle Danfoss Living Connect løsning til en Ally løsning, men forhåbentlig så sker det en gang.

*Danfoss Ally™ er et komplet smart home varmesystem – i en enkel brugervenlig app, og så kan systemet styres ved hjælp af Google Assistent samt Amazon Alexa – smart!


Handling 5 – Er hoveddøren låst: Dette er en tilpasset kommando. Du kan benytte alle de kommandoer, som dine smart enheder kan genkende. I dette tilfælde benytter jeg Yale Doorman V2N kommandoen “Er [navn på placering]-døren låst”, for at sikre mig, at handling 1 er gennemført med succes.

Har du en kommentar eller et spørgsmål til rutinen, så skriv endelig!